MATT LAWRENCE

Panel - Music Production

MATT LAWRENCE

Panel - Music Production

Matt Lawrence este un producator muzical castigator de GRAMMY, inginer de sunet care a lucrat la unele dintre cele mai importante albume in ultimii 20 de ani, contribuind la vanzarea acestora in milioane de exemplare pe tot mapamondul.

Creditele sale ii includ pe Adele, Amy Winehouse, Ellie Goulding, Bat For Lashes, Black Eyed Peas, Foals, Frank Turner, George Ezra, Laura Marling, Tom Chaplin, Kodaline, You Me At Six, Macy Gray, Magnetic Man, Mumford & Sons, Naughty Boy, Emeli Sande, Sugababes, Beverley Knight, Katherine Jenkins, Keane, One Direction, Robbie Williams, Scissor Sisters, Kylie, Eric Clapton, Shirley Bassey, Joan Armatrading, George Michael, The Who, The White Stripes, The Vaccines, Van Morrisson, Lady Gaga, Beyoncé, Paloma Faith si Groove Armada.

Contributia sa la albumul Mumford & Sons ‘Babel’, i-a adus lui Matt un Grammy. Debutand pe locul intai pe ambele maluri ale Atlanticului, de atunci a ajuns la statutul de triplu-platina in UK si a vandut peste 2.5 millioane de copii doar in US.

Si-a inceput cariera in studioul lui Van Morrison’s din Bath, lucrand la nu mai putin de 7 dintre albumele de studio ale acestuia ca si ale altor artisti precum Annie Lenox, Paul Weller si Stereophonics. Dupa mutarea la Metropolis Studios din Londra, Matt a ajuns in pozitia de a lucra cu nume ca U2, The Clash, The Rolling Stones, Elton John, Joe Cocker si Garbage, dar si cu artisti precum Bjork, DJ Shadow, Goldie si Jeff Beck.

Rafinarea performantelor sale profesionale alaturi asa o varietate de producatori si ingineri de sunet de un atat de inalt calibru i-a conferit lui Matt cunostinte si o experienta de neegalat in productia de inregistrari. Nume ca Sir George Martin, Gus Dudgeon, Marius DeVries, Butch Vig, Steve Osborne, Ben Hillier, Guy Sigsworth, Alan Moulder, Gary Langan, Nellee Hooper, Michael Kamen, Bill Price, Norman Cook, Mark Ronson, Justin Timberlake, Timberland si Will.i.am au avut o influenta directa asupra carierei sale.

Desi activitatea lui Matt a contribuit deja la multe hit-uri de nivel mondial, el se bucura si sa lucreze cu artisti noi, aflati la debutul carierelor.