JAMES LEWIS

Panel - music production

JAMES LEWIS

Panel - music production

James este producator muzical britanic, DJ si inginer de sunet – are un single number 1 si 3 albume aflate in top 10, colaborand cu Rudimental, Rae Morris, Sunset Sons, Zak Abel, Clean Cut Kid, D/C si multi altii.

El se lauda cu o suita de mixaj si productie de ultima ora si de clasa mondiala: Studio27a.

Recent, James a terminat albumul de debut al Sunset Sons (prima lor lansare „Remember”  s-a regasit in playlist-ul BBC Radio 1 si a fost inclusa ulterior in lista pentru vot BBC Sound 2015), de asemenea, a lucrat cu Rudimental pentru producerea albumului numarul 1 „We the Generation” si a mixat single-ul „Good Thing”, colaborand cu John Newman.

De curand, James a devenit un inginer de mixaj foarte cautat, avand in vedere faptul ca a mixat diverse lansari celebre pentru Zak Abel, Rae Morris, Matt Corby, Kristina Train, Charli XCX, Dan Caplin, Clean Bandit si Lykke Li.

„Mixajul este o abilitate ce isi are radacinile in fundalul formarii ca inginer de sunet, este ceva care evolueaza odata cu experienta. Mie imi ofera oportunitatea de a trezi la viata muzica, am sansa de a lucra la piese muzicale care au fost realizate de compozitori si de cei care creeaza beat-uri si ii pot ajuta pe acestia sa adauge nuantele dinamice extra si energia pe care le cauta.”

Experienta de basist din adolescenta, in cadrul propriei trupe, l-a determinat pe James sa descopere pasiunea pentru inregistrarea si mixarea melodiilor.

Studiind cursul de inginerie muzicala din cadrul prestigiousului Institute for Performing Arts din Liverpool, Mike Crossey l-a invitat pe James sa devina asistentul sau la studio, iar James a inceput imediat sa lucreze alaturi de cei mai populari artisti si trupe din prezent precum Arctic Monkeys.

„Mike m-a invatat care sunt valorile de baza din studio, dintr-odata aveam acces la toate aparatele pe care visam sa le folosesc si am avut parte de multa distractie incercand diverse microfoane, pre si compresoare – intotdeauna imprumutam orice de la compania locala de inchiriere!”

Dupa ce s-a mutat la Londra, James a inceput sa fie inginer pentru compozitorii Sacha Skarbek si Rick Nowels, care l-au adus mai aproape de alte oportunitati de a colabora cu artisti internationali celebri precum Duffy, CeeLo Green si Natalie Imbruglia:

„Privind in urma, aceasta a fost perioada in care mi-am dezvoltat abilitatea de a structura si adapta.  Puteam vedea zilnic compozitori de clasa mondiala punand laolalta si formand melodii care apoi deveneau hit-uri internationale.”

Utilizand timpul in care studioul era inchis pentru a lucra alaturi de artisti anonimi (The Wombats, Cajun Dance Party) munca lui a inceput sa fie difuzata la radio, melodiile erau lansate si a primit aprecieri din partea a diverse publicatii muzicale noi. Acesta asta a fost momentul in care James a trecut de la inginerie la productie si mixaj.