CHARLIE PHILLIPS

Presentation - WIN

CHARLIE PHILLIPS

Presentation - WIN

Charlie Phillips este Director Legal and Commercial Affairs la Worldwide Independent Network (‘WIN’), cu sediul in Londra.

Charlie este avocat in Anglia & Tara Galilor specializat in drepturi de autor in spatiul international si in licentieri. Expertiza sa acopera o arie larga de subiecte legate de muzica digitala si industrii creative. Una din principalele arii de expertiza ale sale se refera la licentierea de drepturi conexe la nivel international, care implica acordarea de asistenta pentru companiile de muzica independente si detinatorii de drepturi pentru a-si maximiza veniturile generate de radiodifuzare si comunicarea publica a inregistrarilor lor. Asta inseamna un dialog continuu cu societatile de gestiune colectiva a companiilor producatoare de inregistrari din 65 de tari din toata lumea. Implica, de asemenea lucrul cu companii majore internationale ca IMPALA si IFPI si asociatii comerciale independente de pe intreg mapamondul. Charlie este de asemeni expert in interactiunea dintre drepturile de autor si datele obtinute din spatiul digital si reprezinta companiile membrre WIN din interiorul ISO, mai ales in ce priveste demersurile legate de imprementarea ISRC si a altor identificatori.

Inainte de a fi parte din WIN, Charlie a fost Head of Legal and Commercial Affairs in cadrul UK’s Association of Independent Music (AIM), si inainte de asta a fost consilier juridic la IFPI.

Inceputurile carierei lui Charlie au fost in radiodifuziune si media digitala, avand functii de conducere la Napster si Capital Radio. Si-a inceput cariera in muzica in calitate de inginer de sunet de studio, lucrand cu artisti notabili ca Radiohead la inregistrarile pentru albumele ‘Kid A’ si ‘Amnesiac’.

Charlie este si un autor publicat pe teme de legislatie, cu patru editii ale ghidului ‘Working In Law’ (Crimson Publishing) aparute pana in prezent. Charlie are o diploma de la Oxford University in Egyptologie si Akkadian, si un master in Istoriografia Orientului Mijlociu in cadrul sectiei de Antropologie si Limbi Arabice de la SOAS (University of London).