ADAM BALAZS

Panel – Syncronisation

ADAM BALAZS

Panel – Syncronisation

Adam Balazs este compozitor de film in Los Angeles si Budapesta. Pana in prezent, a realizat coloane sonore pentru peste 45 de filme si seriale.

Printre creatiile sale se numara: partitura din filmul ON BODY AND SOUL al regizoarei Ildiko Enyedi care a obtinut Ursul de Aur de la Berlinale 2017, cea pentru filmul scurt-metraj SING al lui Kristof Deak, premiat cu Oscar in 2017, partitura din THE MAN WHO WAS THURSDAY (Balazs Juszt, dir.; in care joaca Francois Arnaud, Ana Ularu), cea din filmul aclamat de critici AFTERLIFE al regizorului Virag Zomboracz (Grand Prix – Karlovy Vary Film Festival), partitura pentru filmul lui Seth Grossman, THE BUTTERFLY EFFECT 3: REVELATIONS (Lionsgate), cea din INNER DEMONS (IFC Midnight Films) si din THE ELEPHANT KING, care a obtinut premii multiple (in care joaca Ellen Burstyn, premiata cu Oscar si Tate Ellington din Selectia Oficiala – Tribeca Film Festival), a semnat coloane sonore si muzica aditionala pentru filmul THE SECRET OF MOONACRE (Gabor Csupo dir.; WB UK, in care joaca Ioan Gruffudd si Natascha McElhone).

Mai mult decat atat, Adam a creat si supervizat productia muzicala a unor coloane sonore pentru seriale internationale de succes ale HBO European Original Programming, difuzate in Romania si Ungaria. Printre acestea se numara IN TREATMENT(aka TERÁPIA), sezoanele 1-3, UMBRE 1-2 si RAMAI CU MINE (in care Adam a avut rolul de supervizor muzical in timp ce trupa “byron” a scris partitura).