12 feb.

Sesiunile de audiții MMB

Cum ți-ar plăcea să primești sfaturi despre piesele tale, față în față, de la unii dintre cei mai buni specialiști în compoziție și producție muzicală din țară și din lume?

Ediția din 2018 a Mastering The Music Business vine cu încă o noutate: sesiunile de audiții. În timpul acestor sesiuni îi punem la treabă pe invitații noștri producatori muzicali și compozitori – îi rugăm să asculte piesele trimise de participanții la conferință și să dea feedback pe loc compozitorilor și producătorilor acestor piese.

Au acceptat să facă parte din ‘comisiile de ascultare’: Dan Byron (RO), Serban Cazan (RO), Alex Cotoi (RO), Matt Lawrence (Grammy Award winner – UK), James Lewis (UK), Alex Mihulin – Versus (RO), Victor Panfilov (RO).

Cum te poți înscrie pentru ca piesa ta să beneficieze de atenția și sfaturile producătorilor invitați: trimite o piesă (un link la YouTube sau Soundcloud – nu trimiteți piese atașate mailului) pe adresa ask@masteringthemusicbusiness.ro cu subiectul ‘Listening Sessions’ până la data de 28 februarie 2018 12 martie. În corpul mailului adaugă și numele persoanei care înscrie piesa și care va participa la audiții.

Până pe 15 martie vom anunța care sunt piesele alese pentru a fi audiate.

IMPORTANT! Doar persoanele care au deja un bilet valid pentru conferință (cel puțin pentru zilele de 20 si 21 martie) pot înscrie piese pentru sesiunile de audiții.

Read More
24 ian.

MMB Live Showcase 2018

LATER EDIT:
Iata si artistii si trupele calificate la MMB LIve Showcase, in functie de data in care vor canta:

Marti, 20 martie:
JINXY VON D’ERS (RO), Shane Ó Fearghail Music (Iranda), Fried Friend (RO), Thom Artway (Cehia), Lucia (RO), Dimitri’s Bats (RO), JazzyBIT (RO), Trupa SPAM (RO)

Miercuri 21 martie:
TREES orchestra (RO), Gramofone (RO), Rockabella (RO), Ana & The Changes (Serbia), CeZar (RO), Kosmic Blues (RO), FUNKorporation (RO), Mathias Heise Quadrillion (Danemarca) Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut (RO)

Vor exista si anul acesta doi invitati speciali, ale caror nume le vom anunta cat de curand.

Toti posesorii de bilete la Mastering The Music Business vor avea acces gratuit la serile de Live Showcase. Accesul se va face pe baza ecusonului de conferinta.

Pentru cei care nu participa la conferinta dar vor sa vada showcase-urile, se vor pune foarte curand bilete in vanzare pe iabilet.ro.

MMB Live Showcase va avea loc in club Expirat, in fiecare zi incepand cu orele 20:00.


Mastering the Music Business, prima conferință dedicată industriei muzicale din România, a ajuns la cea de-a treia ediție și se va desfășura în perioada 20 – 21 martie 2018, la București. Acest eveniment le aduce participanților numeroase oportunități de relaționare cu persoane-cheie care activează în industria muzicală și în industriile adiacente.

Prin intermediul unei serii de workshop-uri și dezbateri la care vor participa peste 50 de speakeri din România și din lume, Mastering the Music Business aduce informații relevante atât pentru artiștii care participă la conferință, cât și pentru echipele lor. Printre subiectele ediției de anul acesta se numără modalitățile prin care muzica poate aduce profit, strategiile de marketing online, plasarea melodiilor în mediile specifice. Nu vor fi ocolite nici poveștile de succes legate de muzica indie, festivaluri, conținutul muzical de la radio, jurnalismul muzical, exemplele de bune practici și multe altele.

Ediția din acest an, își îndreptă atenția asupra pieței internaționale de muzică dintr-o nouă perspectivă, iar show-urile live, MMB Live Showcase, nu puteau lipsi. Sesiunea de spectacole live este o oportunitate pentru artiștii debutanți care își pot contura prezența pe scena muzicală românească și pot performa în fața unui public format din profesioniști ai domeniului de pe plan local si european, ceea ce le poate aduce viitoare colaborări.

Există un total de 10 sloturi libere. Trupele selectate se vor bucura de oportunitatea de a-și prezenta showcase-urile în unul dintre cele mai cunoscute spații dedicate muzicii live din București, dar vor primi și bilete de acces la conferință, valabile toate cele 3 zile, la toate dezbaterile, prezentările și workshop-urile planificate pentru această ediție. Pe lângă acest aspect, cazarea pe durata evenimentului, mai exact pentru două nopți, poate fi asigurată contra cost la cerere.

Suntem interesati numai de artisti/trupe care interpreteaza muzica originala. Nu sunt acceptati artisti/trupe de cover-uri.

Pentru cei interesați, înscrierile se fac până la data de 18 februarie 2018, completând rubricile de mai jos și trimițând formularul la adresa ask@masteringthemusicbusiness.ro.

Lista celor selectați va fi anunțată până la data de 22 februarie.

 

Nume artist/trupă*:

Membrii trupei:

Website*:

Pagină Facebook*:

Canal YouTube*:

Instagram:

SoundCloud*:

Scurtă biografie*:

Link-uri către interpretări live* (cel puțin 3 link-uri):

Single(uri) și/sau videoclip(uri) oficial(e):

Fotografie oficiala a trupei:

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Read More
22 dec.

#MMB2017 SUCCESS STORIES

Desi conferinta Mastering the Music Business se apropie de abia de a treia editie, deja a inregistrat cateva povesti de succes ale participantilor. Mai exact, ca urmare a participarii la conferinta, acestia au putut sa demareze colaborari noi.

Doi dintre artistii prezenti la showcase-urile din 2017 au primit invitatia de a canta in contexte generate de recitalurile pe care le-au sustinut acolo: trupa byron a fost invitata sa cante la B.U.S.H. (Budapest Showcase Hub) iar Larisa a primit primele sale doua contracte de concert din cariera – ambele pentru Street Food Festival.

Cei de la byron au cantat la Instant, unul dintre cele mai vechi cluburi de live din Budapesta alaturi de alte trupe din Cehia, Polonia, Rusia, Ungaria, Letonia si Slovacia.

Puteti urmari inregistrari live video din concert: https://www.facebook.com/byronmusic/videos/10155347572854545/

Baietii au consemnat concertul de la BUSH intr-un vlog despre un weekend lung: https://www.youtube.com/watch?v=u2wpXnCbe4c/ 

Dan Fintescu, MC-ul MMB2017, a fost remarcat de reprezentantul BUSH prezent la Bucuresti, Daniel Somlo si invitat sa modereze doua momente importante ale conferintei de la Budapesta. Primul a fost un panel sustinut de o agentie de productie video – Kinopravda – cu o echipa multinationala (Spania, Rusia, Ungaria), iar cel de-al doilea un interviu cu producatorul muzical Matt Lawrence, in al carui portofoliu se numara, printre altii, Adele, Amy Winehouse, Beyoncé, Black Eyed Peas, Ellie Goulding, Eric Clapton, George Michael, Groove Armada, Keane, Lady Gaga, One Direction, The Rolling Stones, The White Stripes, The Who, U2.

Nu in ultimul rand, participarea la MMB Extended (workshop-ul de productie muzicala organizat in studiourile Hahaha Production) a creat Iulianei Dobre (fosta concurenta la Vocea Romaniai) oportunitatea sa semneze un contract cu label-ul, iar in acest moment isi finalizeaza primul album din cariera.

 

Editia a 3-a a Mastering the Music Business se va desfasura intre 20 si 22 martie 2018. Vor fi doua zile dedicate prezentarilor, discutiilor si showcase-urilor si o zi dedicata exclusiv workshop-urilor.

Inca puteti beneficia de perioada de presale care se va incheia la finalul anului 2017. Biletele costa, in aceasta perioada, doar 35 euro si pot fi achizitionate de aici.

Mastering the Music Business este un eveniment profesional dedicat industriei muzicale din Romania si nu numai, organizat de Star Management si Star Education in parteneriat cu Agentia de Vise si Overground Music. Co-Organizator: Institutul de Cercetare si Formare Culturala (INCFC).

Read More
14 nov.

Music2Deal, platforma de networking pentru profesionistii din industria muzicala, se alatura #MMB2019

Mastering The Music Business te ajuta sa te conectezi cu peste 10,000 profesionisti din industria muzicala din intreaga lume.

 

Mastering The Music Business te ajuta sa intri in contact si sa discuti cu peste 10,000 profesionisti verificati ai industriei muzicale precum Michael Bisping, A.S.S. Concerts (Dave Steward, Bob Geldof):
“Mult mai buna decat LinkedIn & Co! Pe Music2Deal pot sa fiu sigur ca fac afaceri doar cu profesionisti verificati din industria muzicala.”

Music2Deal iti ofera de asemenea oportunitatea unica de a fi informat despre oferte muzicale si cereri din partea contactelor tale. In plus, cercul tau de contacte este de asemenea informat asupra noilor tale oferte si cereri. Ca atae ai mult mai multe sanse sa inchei afaceri.

In calitate de participant la Mastering The Music Business, vei primi un abonament Premium Membership gratuit timp de 3 luni pe Music2Deal.

Inscrie-te pe www.music2deal.com si introdu codul “MMB2018” in pentru un cont Premium Membership gratuit timp de 3 luni.

 

Read More
09 nov.

Mastering The Music Business – editia a treia.

Mastering the Music Business, prima conferință organizată în România pe teme de industrie muzicală, dedicată în special artiștilor independenți, dar și celorlalți profesioniști ai industriei muzicale – manageri, agenți de booking, agenți de PR, tour manageri, avocați, promoteri, reprezentanți ai label-urilor majore și independente – a ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul va avea loc în perioada 20-22 martie 2018 și se va desfășura în Sala Aula din incinta Ministerului Culturii (București, Bd. Unirii, nr. 22).

Ediția din 2018 va continua să aducă participanților numeroase oportunități de relaționare cu profesioniștii din industria muzicală și din industriile adiacente, care vor veni cu prezentări de idei și tehnologii noi, dar și cu povești de succes, în primele două zile ale conferinței. Nu vor fi ocolite nici aspectele practice ce vor constitui teme ale workshop-urilor desfășurate în a treia zi de conferință, care le este dedicată în exclusivitate.

Din subiectele ediției de anul viitor nu vor lipsi temele legate de distribuția online și streaming, dezbateri pe tema managementului artistic, întâlniri cu reprezentanți ai principalelor societăți de gestiune colectivă, povești de succes ale artiștilor din toate generațiile.

Discursul de deschidere a conferinței va fi susținut de Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, producător, compozitor și actor.

„Am aflat cu bucurie că Mastering The Music Business, care este o conferință despre muzică și despre diverse capitole ale industriei muzicale, se ține din nou anul viitor și e important să știți că e bine să fiți acolo, dacă sunteți artiști sau dacă sunteți viitori artiști. Cred că a venit  momentul în care artistul trebuie să fie conștient că activează într-o lume care se schimbă de la o lună la alta și trebuie să știe ce contract semnează, cum să se promoveze, când să semneze cu o casă de discuri, când să devină independent și așa mai departe. Toate acestea vor fi dezăbute în cadrul conferinței cu speakeri internaționali și locali care s-au aliniat dinamicii industriei muzicale. Așă că vă îndemn să vă luați bilet și să fiți acolo!” – a declarat Tudor Chirilă (Keynote speaker, MMB ediția a III-a).

Vor exista și serile de showcase-uri, ale unor trupe românești și internaționale aflate la început de drum sau care doresc să-și prezinte noile show-uri live în fața unui auditoriu format din profesioniști ai industiei muzicale și nu numai.

Organizatorii anunță că taxa de acces la conferință, în regim presale, este de 35 euro pană la finalul anului și include participarea la conferință în zilele de 20 și 21 martie, acces la showcase-urile din serile de 20 si 21 martie, dar și coffee break și lunch break. Biletele se pot achiziționa de aici: https://ove.ro/mastering-the-music-business-2018

Biletele în regim presale nu includ participarea la ziua de workshop-uri. Biletele pentru ziua de workshop-uri vor fi puse în vânzare în luna ianuarie 2018 odată cu programul complet al acestora.

„Sunt extrem de bucuroasă că ne aflăm acum în poziția de a anunța cea de-a treia ediție a Mastering The Music Business, un proiect care a pornit timid în 2016. În 2017, la a doua ediție, aproape am dublat numărul de participanți față de primul an, iar ecourile din piață sunt în continuare foarte bune. Am găsit o deschidere extraordinară din partea tuturor celor care au urcat pe scena conferinței la ambele ediții, ceea ce ne-a motivat să identificăm și să aducem în programul viitor și mai mulți profesioniști din România și nu numai. Anul trecut, Smiley, unul dintre cei mai de succes artiști și antreprenori din România, a acceptat să deschidă conferința. În aceeași notă, anul acesta, discursul de deschidere îi va aparține lui Tudor Chirilă, o voce puternică atât în industria muzicală, cât și în peisajul social și un model al tinerei generații. Nu în ultimul rand, alăturarea celor de la INCFC în calitate de co-organizatori începând din 2017 aduce în continuare un plus de relevanță și consistență informațiilor oferite participanților.” – a declarat Anca Lupeș (fondator, Mastering the Music Business).


Urmare a succesului repurtat la ediția 2017 de prezentarea susținută de doamnele Carmen Croitoru (Director General) și Anda Becut (Director de Cercetare) din cadrul INCFC (Institutul Național de Cercetare și Formare Culturală), în 2018 participanții la conferință vor beneficia de o prezentare cu o temă foarte actuală,  referitoare la obiceiurile de consum muzical în online.

Cu ocazia Conferintei Mastering the Music Business, INCFC va lansa participanților invitația de a contribui cu informații în cadrul unui proiect pilot de cercetare ce își propune dezvoltarea unor indicatori statistici și a unor măsurători periodice dedicate industriei muzicale.

Mastering the Music Business este prima conferință organizată în România pe teme de industrie muzicală și singura care se adresează  în principal artiștilor independenți, dar și managerilor, agențiilor de booking, agențiilor de PR muzical etc. Prima ediție a conferinței a avut loc în februarie 2016 și, pentru prima dată, artiștii, profesioniștii din industria muzicală, managerii artistici, specialiștii în gestionarea drepturilor de autor, distribuție online, radio, branding și PR au dezbătut teme de inters comun și au avut ocazia să intre în contact pentru proiecte viitoare.

În edițiile trecute, au fost prezenți zeci de speakeri români și internaționali care au susținut studii de caz, prezentări, dezbateri și workshop-uri. Intre speakeri s-au numărat artiști precum: Smiley, Damian Drăghici, Nicu Alifantis, Tataee (BUG Mafia), Cornel Ilie (Vunk), Dan Byron, alături de reprezentanți ale unora dintre cele mai puternice platforme online, la nivel global – Thorsten Freese (Believe Digital), Lucas Iliev (Music Gateway), Sam Taylor (TuneCore), Chris Cooke (CMU Insights) și alții.

Mastering the Music Business se poziționează astfel din ce în ce mai clar ca o zonă de întâlnire a elitelor industriei muzicale și își propune să creeze o comunitate cât mai extinsă a profesioniștilor și a antreprenorilor independenți din industria muzicală locală, care să pună în discuție ultimele tendințe, tehnologii, modalități de promovare și monetizare a talentului muzical.

***

Mastering the Music Business este o conferință organizată de Star Management și Asociația Star Education, în parteneriat cu Overground Music și Agenția de Vise. Coorganizator: Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală.

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional cultură. Printre beneficiarii studiilor realizate de INCFC s-au numărat: Organizația Mondială a Drepturilor de Autor și Comisia Europeană – Education, Audiovisual & Culture Executive Agency.

Read More